L'"entartage de Mgr Léonard" : le Professeur Bricmont refuse de hurler avec les loups (13/04/2011)

Pas inintéressante, la sortie du physicien et philosophe Jean Bricmont dans le "Morgen" contre l'entartage de Mgr Léonard. Cet athée militant dit préférer les gens qui osent aller à l'encontre de la pensée dominante à ceux qui se contentent de hurler avec la meute. Rappelons que cette agression contre le primat de Belgique avait eu lieu lors du débat qui opposait Jean Bricmont, athée déclaré, à Mgr Léonard, sur le thème science et foi.

Volgens Bricmont had Léonard tenminste de moed om in debat te gaan met iemand die voor hem het “absolute kwaad” voorstelt: een onverbiddelijke atheïst.

Het is vandaag typisch voor links om te weigeren een rationele confrontatie aan te gaan met andere ideeën, schrijft Bricmont in een commentaar op Facebook.

“Het is komisch vast te stellen dat zij die het hardst te keer gaan tegen het fascisme zelf het debat vervangen door geweld en censuur, waarbij ze vergeten dat de uitschakeling van argumentatie ten voordele van geweld en censuur net een van de voornaamste kenmerken van facisme is”, aldus Bricmont.

Bricmont verwijt de taartengooiers ook dat ze een makkelijk doelwit uitkiezen. “Als het taarten van Léonard populair is, komt dat doordat hij gediaboliseerd werd door de media”, schrijft Bricmont.

“Ik ben het helemaal oneens met zijn opinies, maar ik heb nog liever iemand als Léonard die durft te denken tegen de heersende consensus in, dan die meute die mee huilt met de wolven bij iedere humanitaire oorlog of die zwijgt als iemand als (de Franse negationist, nvdr) Vincent Reynouard één jaar achter de tralies vliegt voor een opiniedelict”, aldus Bricmont.

source "dewereldmorgen.be"

18:42 | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook | |  Imprimer |